TOTH_NYARALO_LOGO_2016

Apartman

Látnivalók

Békésszentandrás és környéke

A történelmi magyarország közepe rengeteg látnivalót kínál az érdeklődőknek. A Holt-Körösök csendes vidéke kellemes nyugalmat biztosít a pihenőknek. A víz és a közvetlen környezete számos lehetőséget ad a túrázó és sportolni vágyó vendégeknek. Ismerd meg a Békésszentandrást és a környéken fellelhető lehetőségeket!

meggyes_sor.3

Rózsa Sörkert - Szent András Sör

A Szent András Sör székhelye és otthona a békésszanetandrási Rózsa Sörkert, ahol mindig ihatunk a frissen csapolt és különleges helyi sörökből. Egy korsó, finom meggysörre mindenképpen érdemes betérni, ha a környéken járunk.

www.szentandrassorfozde.hu

katalin2_03

Hajókázás a Körösön

A Körösök élővilágát könnyedén felderíthetjük a KATALIN II. sétahajó fedélzetén. Közel 30 éve üzemel a Szarvasi Arborétum kikötőjéből induló 50 személyes hajójárat. Idegenvezetéssel egybekötött, kellemes kikapcsolódást nyújt a hangulatos Holt-Körösön.

www.katalin2.hu

mamutfenyorol

Szarvasi Arborétum

Kellemes napsütéses időben érdemes meglátogatni a 82 hektáros területen fekvő Szarvasi Arborétumot. Az Arborétum gyűjteményben közel 1600 fa- és cserjefaj található. A fák és a cserjék mellett kb. 250 lágyszárú növényfaj fordul elő a területen. Ezen felül közel 150-re tehető a madárfajok száma, amelyek egy része átvonuló vagy csak időszakosan megjelenő. Élnek itt emlősállatok is: rágcsálók, vakondok, sünök, nyulak, s néhány őz és róka.

www.szarvasiarboretum.hu

mini magyarorszag

Mini Magyarország

Hazánk egyetlen interaktív makettparkja, a Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország. Hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be. Néhány óra alatt bebarangolhatjuk egész Magyarországot, miközben több száz év történelmi hagyománya, építészete és neves eseménye elevenedik meg a szemünk előtt.

www.minimagyarorszag.hu